Σεμινάριο με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό (Bullying)
Τι κάνουμε;

Το βιωματικό αυτό σεμινάριο παρέχει θεωρητικά και πρακτικά εργαλεία για την διάγνωση, πρόληψη και αντιμετώπιση του σχολικού εκφοβισμού (Bullying).

Σε ποιους απευθύνεται;

Το σεμινάριο απευθύνεται σε γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας, φοιτητές ανθρωπιστικών και κοινωνικών σχολών.

Περί τίνος πρόκειται;

Θα παρουσιαστούν τα χαρακτηριστικά και το προφίλ του θύματος και του θύτη, οι παράγοντες που συντελούν στην εκδήλωση επιθετικής συμπεριφοράς. Ποιοι είναι οι άμεσοι τρόποι αντιμετώπισης του σχολικού και του διαδικτυακού εκφοβισμού (cyber bullying). Ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση εκπαιδευτικών και γονέων.

bullying
Τι θα επιτύχετε με αυτές τις τεχνικές;

Θα μάθετε πώς να αντιμετωπίζετε το φαινόμενο του εκφοβισμού από την πλευρά του:

  • παρατηρητή
  • γονιού
  • εκπαιδευτικού
  • θύματος
Γιατί εμάς:

Συνδυάζουμε τη θεωρητική γνώση με τη βιωματική επεξεργασία της πληροφορίας προσφέροντας ένα μοναδικό διαδραστικό μαθησιακό γεγονός το οποίο συντελεί στην βαθύτερη κατανόηση και αντιμετώπιση του φαινομένου του σχολικού εκφοβισμού.

Αξιοποιούμε πλήρως τη συλλογική νοημοσύνη των συμμετεχόντων για βέλτιστα αποτελέσματα.

Εισηγητής

Ο Δρ. Μάρκος Περράκης  έχει διδακτορικό στην οργανωσιακή και master στην κλινική ψυχολογία. Είναι πιστοποιημένος ψυχολόγος εκπαιδευμένος πάνω στη συστημική συμβουλευτική και καθοδήγηση σε γνωσιακές – συμπεριφορικές  μεθόδους και προσεγγίσεις εστιασμένες στη Λύση (Solution—Focused Αpproaches).
Έχει εκπαιδευτεί πάνω σε θέματα και εργαλεία επαγγελματικού προσανατολισμού καθώς επίσης και σε ψυχομετρικές δοκιμασίες (Tests). Είναι εισηγητής σεμιναρίων του ΟΑΕΔ από το 2006. Είναι εκπρόσωπος της ANSE (Ένωση των Εθνικών Οργανώσεων για την Εποπτεία (Supervision) στην Ευρώπη) στην Ελλάδα.